Från Medeltid till tidigt 1900-tal.

Ja naturligtvis är det Götene jag åsyftar och den nya idrottshallen i Hällekis. Fasadutsmyckningen av hallen består nämligen av idrottande ungdomar. Så långt är väl allt gott och väl, men när man ser motiven och att det är flickor som dansar eller gymnastiserar och pojkar som avbildas när det gäller "action"idrott så kan man ju fråga sig var de grävt upp den formgivaren? Som hämtat ur en gammal svensk journalfilm från 40-talet.
Man kan ju tycka att det är en skitsak men då borde man istället fråga sig hur formgivaren tänkt, eller vilka signaler det undermedvetet sänder ut till alla barn som kommer att gå i denna skola.  Är denna formgivning verkligen representativ för 2013? Nej långt ifrån och det är också helt emot allt vad en skola är ålagd att representera. Bra att Evalena Öman (V) stämmer i bäcken och har ifrågasatt detta i en skrivelse.
Men kanske det är så enkelt som att formgivaren i detta fall är folkpartist och en stor dyrkare av major Björklund och hans stenålderspedagogik? Kanske  är även de som nu också kritiserar och tycker att detta är "tokfeminism" det? Ja, liksom Björklund är de det då mot bättre vetande och sakkunskap.
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5555135
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0