Kyrkornas osynliga makt?

 
 
 
Titta på bilden ovan. Kommunledningen i Götene har nu haft ett möte i ärendet och anser sig inte kunna avgöra vilka figurer som avbildar män (pojkar) respektive kvinnor (flickor). Så ynkligt fega är man när det blir en ngt känslig debatt.
Enligt både skollagen  och läroplanen är det skolans uppgift att motverka stereotypa könsbilder. Hur kommunledningen i Götene kan få figuren med rockring (eller den figur som på andra kanten gymnastiskt sträcker på sig) att likna pojkar det kan man verkligen undra? Tydligen krävs det en direkt avbild med framträdande könsorgan för att Götenes kommunledning skall kunna tolka skillnaden? Kanske dags att motionera om ett nakenbad i Götene för att kommunledningen skall få visshet i om det är män eller kvinnor man omges av?
Trots detta kritiseras uttrycket "hen" ständigt, verkar ju vara som klippt och skuret för Götenes kommunledning.
Kanske är det det kyrkliga arvet som lever kvar i Götene? Det är ju kyrkan och militären som står för de mest stereotypa könsbilderna av alla i samhället.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Eller som den gamla damen sa när hon såg sin lille dotterson: Ett gossebarn, om jag inte missminner mig.

2013-06-11 @ 16:48:31
Postat av: Evalena Öman

Kommunledningen ser inte om det är killar eller tjejer men när jag ställer samma fråga till barn är svaret solklart: 3 tjejer och tio killar. Dock är det ju inte de om har tolkningsföreträde i den här frågan. Har kommunledningen sagt det, så är det så.

2013-06-14 @ 19:22:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0