Sista fullmäktige före sommaren.

Socialdemokraterna och Moderaterna kör på i sin invanda maktfullkomliga stil i fullmäktige. Beslut läggs fortfarande fram till fullmäktige under förevändningen att "vi måste ta detta" och att det är otroligt viktigt att vi gör detta.
Kommunfullmäktige är faktiskt kommunens högst beslutande organ! Ett faktum som varken S eller M verkar vilja förstå. De tror tydligen att eftersom de sitter på de "viktiga" arvoderade posterna i kommunstyrelsen så "måste" fullmäktige ta de beslut som de presenterar. Inget kunde vara mer fel. Dock verkar inte ledamöterna i deras partier ha förstått detta och därigenom blir det demokratiska underskottet också tydligt i kommunen.
en stor bidragande orsak till detta är att vi inte har några nämnder utan enbart beredningar. Därför faller alltför stort ansvar och arbetsbelastning på just kommunstyrelsen. Det säger sig självt att detta fåtal personer aldrig på ett acceptabelt sätt kan sätta sig in i alla ärenden inom så många och svåra arbetsområden som många människor inom olika nämnder skulle kunna göra. Därför haltar också allt som oftast beslutsunderlagen som presenteras för fullmäktige. Det finns alla skäl i världen att detta skall ändras till nästa mandatperiod.
 
Annars handlade fullmäktige om avveckling av Medeltidens Värld, E20, samverkan med Skara och ändring av detaljplan för pga att detaljplanen ej stämde överens med de hus som byggts inom detaljplanens område. Så fungerar det (inte heller) i Götene inom detta område. Bygg först gör sedan en detaljplan därefter (ironi).
 
Trovärdigt?

Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

Rikta misstroende!! Det känns som en ryggkliardemokrati!

Kan de få ansvarsbefrielse???

2013-06-20 @ 00:25:42
Postat av: Evalena Öman

Vi tog ett annat beslut som visade sig vara prejudicerande och som kostade 800 000 kr i förlorade intäkter. Detta utan att fullmäktigeledamöterna fått den informationen. Vi beslöt att gå i borgen för båtgårdsföreningen så att de kunde köpa marken de arrenderar för 20 kr per kvadratmeter. I onsdag sålde KS mark till Dafgård för 20 kr per kvadratmetern med hänvisning till att vi tagit ett prejudicerande beslut om att sälja marken till båtgårdsföreningen. Priset borde varit 35 kr per kvadratmeter. I Lidköping hade marken troligen kostat 80 kr per kvadratmeter. Jag är övertygad om att diskussionen blivit annorlunda om denna information funnits med ihandlingarna. Det tråkiga med politiken i Götene är att man alltid ska försöka lista ut det som står emellan raderna.

2013-06-23 @ 08:49:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0