Skänkes, en kommuns inventarier!

Fullmäktigemötet i går kväll blev långt. Klockan var en bit efter 23 innan klubban gick i bordet för avslutat möte.
Stora frågor behandlades såsom köp av värmeverket, byggande av ett vindkraftverk och naturligtvis köp av den berömda borgen på fd Medeltidens Världs område.
 
Frågan om värmeverket var okontroversiell.
 
Byggandet av vindkraftverket orsakade däremot mer vånda, iaf hos Socialdemokraterna. De var som yra höns i frågan trots att det ingick i ett gemensamt valmanifest att kommunen skulle bygga vindkraft för att vara självförsörjande på el. Detta har man ju också varit överens om i alla planarbeten som tagits fram i kommunen.
Bolagsledningen gjorde dock en imponerande genomgång av ärendet med kalkyler som innebar en väldigt liten risk.
Detta hjälpte nu inte utan frågan avgjordes med en rösts marginal.
Moderaterna var emot också, men de tycks ju enbart rösta för när kommunen gör dåliga affärer. Bara någon privat entrepenör får möjlighet att berika sig på kommunens bekostnad. De tycks verkligen lida av någon ideologisk blockering mot att något offentligt (Götene kommun och dess invånare) får göra en bra affär.
 
Ironiskt nog så var det ju också fallet i ärendet med den berömda borgen. Här betalar kommunen 5,8 miljoner plus en bidragsdel som skall återbetalas till länsstyrelsen eftersom villkoret var att det finns verksamhet i borgen. Sen tillkommer ju naturligtvis eventuellt underhåll framgent, alternativt rivningskostnader om man inte lyckas sälja den på rot vilket man tydligen hade talat om.
På en direkt fråga då om varför inte nuvarande ägarna kunde sälja på rot direkt, gavs inte ens något svar.
Man påstod också att de sk AFA-pengarna som kommunen fått tillbaka skulle frysa inne om man inte köpte borgen. En direkt lögn för de pengarna kunde man använt till annat istället. 
Alternativet att omförhandla arrendeavtalet pga de kraftigt förändrade förutsättningarna när Äventyrslandet lade ner sin verksamhet svarade man heller inte på.
Det är ju samma huvudman bakom alla bolagen även om det är olika aktiebolag. Dessutom har ju inte bolaget bakom Äventyrslandet betalat mer än en månads arrende totalt.
Men inte tar stolligheterna slut med detta. Man påstod t.o.m att kommunen kunde bli ålagda att återställa området (med de nu försålda medeltidshusen) om arrendatorn (som bara betalat en månads arrende) krävde det. Precis som om han skulle kunna ställa några krav på kommunen i det läget. Rent nonsens!
Men men, inte var det slut på tokerierna i.o.m detta. I uppgörelsen så skänker kommunen nu bort grejor för miljontals kronor. Jag försökte före fullmäktige få svar på inköpspriserna på dessa grejor, men det klarade (ville) man inte av att ta fram. Kanske man av denna anledning skulle kunna överklaga detta fullmäktigebeslut till förvaltningsrätten? Fullmäktige kunde ju omöjligt sätta sig in i hela innebörden av det nu fattade beslutet med tanke på detta.
Till detta kom att man heller inte visste vart de elbilar tagit vägen som skulle finnas till den sk bilstaden. Dock fann vi under pågående fullmäktige en tidigare uppgörelse som inte slutförts men där kommunen ändå efterskänkt en massa grejor, att dessa bilar ingick i den. Det var en lång lista som då skänktes utan att kommunen fått någonting alls tillbaka. Varför krävde man inte tillbaka detta innan den senaste uppgörelsen ens började diskuteras??????
Nåväl här är listan. Jag börjar med de fem från senaste avtalet och avslutar med allt från det tidigare.
 
Piratleken
Lilla lekplatsen med linbana
Restaurangtält
Trafikstaden
Två stycken gummidäck
 
Paketerad golvbeläggning (sex pallar)
1st container
Verktyg i container
10 st lyktor
20 st sköldar i stallet
1st pall Lego
1 personalbod, utemöbler samt cyklar
250 kvm konstgräs
2st rollups
Ställning för Big Jump
4 st hinder till "mästarnas mästare"
2 st båtar
och till sist, samtliga elbilar (som kommunen nu inte visste var de fanns, av förklarliga skäl då)
 
Ja man kan verkligen undra om dessa fullmäktigeledamöter hade röstat likadant om det gällt deras egna privata pengar?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0