Att inte leva (s)om man lär!

Valen till nämnder och bolagsstyrelser i Götene lämnar mycket i övrigt att önska. En fråga som också lyfts av Evalena Öman (V) på de två senaste fullmäktigemötena. 100% män på ordinarie poster i ex GVV (Götene vatten o värme) talar sitt tydliga språk. Detta trots att fullmäktige självt består av nästan 50/50 män resp. kvinnor. S-Götene hade 21 kvinnor av 50 namn på sin valsedel. Man lever inte riktigt upp till alla vackra ord man basunerar ut inför valen precis! Så här sa S-kvinnoförbundets ordförande, Carina Olsson Lidköping till ETC-tidningarna den 14/8:
" Jämlikhet och jämställdhet är helt centralt i socialdemokratisk politik. Det handlar också om att bygga ett starkt och solidariskt samhälle från grunden och det gör man bara om alla räknas. För oss är det allra viktigaste att gå från ord till handling och vi kan se konkreta resultat av ideologi och löften.Socialdemokraterna är fortfarande det parti som har störst förtroende i jämställdhets­politiken."
 
Sen sitter man altså lokalt och röstar emot försök att få till stånd en förbättring på detta område. Hur det kan betecknas som att gå "från ord till handling" är iaf för mig en gåta?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0