En röst på SD är en bortkastad röst om…

I kölvattnet efter den turbulens som varit i riksdagen och Stefan Löfvens utlysande av nyval den 29/12 så har det kastats argument fram och tillbaka på rena sandlådenivån i rikspolitiken.

Fredrik Reinfeldt sa före senaste valet att största block skulle bilda regering för alliansen skulle inte regera med SD som stödparti. Här var han också överens med de rödgröna. Med detta i ryggen bildade också Stefan Löfven regering efter valet.

Förvånande nog så fällde sen alliansen med hjälp av SD, S+MP regeringen. Alliansen kunde i detta läge valt att inte lägga fram sin budget eller helt enkelt lägga ner sina röster i och med att SD dagen innan omröstningen klargjort att man skulle rösta på alliansens budget.

Men inte nog med det, nu ville alliansen ändå bilda regering med SD-mandatet som grund. Reinfeldts ord före valet var alltså inget annat än just tomma ord!

Därför var det väldigt bra att Stefan Löfven utlyste extraval istället.

Om situationen efter extra-valet ändå blir densamma som nuvarande, med SD som s.k ”vågmästare” och de agerar som de nu sagt att de skall, genom att fälla alla regeringar som inte minskar flyktingmottagandet (på tal om sandlådenivå), så lär ingen regering bli långvarig om blockpolitiken består. Alltså en helt omöjlig situation. Tar inte något eller några av allianspartierna då sitt förnuft till fånga så är det ju rent samhällsfientligt. Vill verkligen Sveriges centerväljare på landsbygden att landet skall hanteras så? För mig är det ytterst förvånande om centerns folkrörelsefostrade gräsrötter skulle sitta stillatigande och se på i ett sånt läge. (Inte lär det hjälpa Sveriges grisbönder heller.)

Nej ett valresultat liknande det senaste kräver ansvarsfulla politiker som ser landets väl och ve framför egen maktfullkomlighet! Och tar man detta ansvar (vilket vore orimligt om man inte gjorde), så är en röst på SD en i förväg bortkastad röst. Ett ganska bra argument inför ett val som jag ser det.

 

"Kalle Anka partiet" verkar leva i sin egen absurda bubbla!

 

 

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0