Politiskt oansvar i Götene!

Efter den senaste tidens turbulens angående musikskolan i Götene där skolchefen och rektorerna bestämt att den enbart ska få bedriva sin verksamhet efter skoltid, så skrev jag en interpellation till fullmäktige och kommunalrådet Åsa Karlsson (S) i frågan.
Döm om min förvåning när handlingarna till fullmäktige kom och utan min interpellation!
Skrev ner till kommunen och frågade varför och fick följande till svar:
 
"Hej Ove

Som du ser har vi valt att inte skicka med din skrivelse ut. Skälet till detta är att kommunfullmäktiges presidium har gjort bedömningen att det inte är en interpellation, i den definition vi har av interpellation. För att en interpellation ska kunna ställas ska ämnet avse något som ryms inom, i detta fall, kommunstyrelsens handläggning. Då detta inte varit uppe inom ramen för den handläggningen, utan beslutats av rektorerna och tjänstemän, med hänvisning till skollagen, ryms frågan inte inom kommunstyrelsens handläggningsområde.
 
För att ändå kunna ta upp denna fråga och informera på kommunfullmäktige har presidiet lagt till punkten om information från kommunstyrelsen. Detta kommer att tas upp i samband med detta och enkla frågor kommer att kunna ställas i samband med detta."
 
Man bemödade sig inte ens om att informera mig om sitt ställningstagande.
Kommunfullmäktiges presidium personifierar verkligen feghetens kranka ansikte!
Man blir inte förvånad i Götene längre tyvärr. Detta är drivet av tjänstemän och tydligen har de, de styrande politikernas samtycke men politikerna vågar inte stå för det utan gömmer sig bakom att detta skulle vara ett beslut på tjänstemannanivå.
Då bryter man återigen mot kommunallagen i Götene, något som börjar likna en vana. Enl. delegationsordningen får inte en nämnd eller styrelse delegera en förändring av en kommunal verksamhet.
Kommer att finnas skäl att återkomma fler ggr i denna fråga gissar jag. Ynkligheten har iaf fått "ett" ansikte med denna fråga i Götene!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna Kelemen Ejstes

Det är nog bäst att du ska få som god man ett uppdrag från Överförmyndare i Götene att ta hand om kommunen som huvudman...Det ser så ut att Götene behöver en god man....Båda sorgligt och allvarligt!

2014-02-18 @ 18:36:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0