Tråkig utveckling i Skas!

Skas utförarstyrelse har tagit en ny vändning under nya ordföranden Ulla-Britt Hagströms (FP) ledning. Tanken är att styrelsen skall arbeta opolitiskt, så som fallet varit tidigare. Men tydligen inte längre.
Ulla-Britt Hagström har infört gruppmöten där alliansen och mp ingående i den blågröna sörjan håller sig på sitt håll. En tråkig utveckling som knappast gagnar sjukhusen i Skaraborg.
Att utförarstyrelsen blivit ett politiskt verktyg för den blågröna sörjan visade sig med eftertryck under gårdagens möte när delårsrapporten presenterades av tjänstemännen.
Här ville majoriteten helt plötsligt stryka ett avsnitt i texten för att mörka verkligheten för allmänheten.
 
Originaltexten löd: "Inför 2015 är budgeten anpassad till den förändrade beräkningen för nämndens regionbidrag som inklusive andra förändringar innebär krav på ytterligare fyra procents effektivisering. Detta innebär ytterligare tre procents kostnadssänkning förutom det regionala effektiviseringskravet på en procent"
 
Detta ändrades av "majoriteten" till: "Inför 2015 är budgeten anpassad till den förändrade beräkningen för nämndens regionbidrag inklusivdet regionala effektiviseringskravet på en procent."
 
Majoriteten tog alltså ta bort fakta ur texten utan att ha något motiv till detta och t.o.m Ulla-Britt Hagström höll med om att den ursprungliga texten var korrekt innehållsmässigt men menade på att den kunde missuppfattas?????
Kort och gott så vill man inte att allmänheten skall få kännedom om övriga förändrade förutsättningar för verksamheten som den blågröna sörjan i regionledningen beslutat och som betyder ytterligare tre procents besparingar utöver det återinförda effektiviseringskravet på en procent.
 
Lustigt i sammanhanget också att Annika Håkansson (M) från Lidköping röstar för att vilseleda allmänheten på detta sätt. Hon som själv ständigt spyr galla över kommunalrådet Kjell Hedvall och anklagar honom för att vilja mörka sanningen. Här sitter hon alltså själv och medvetet beslutar om att undanhålla sanningen i ett offentligt protokoll! Att också moderaten Markus Källander från Götene gjorde så är ju mindre förvånande när man varit inblandad i politiken där.
Inte blir det mindre lustigt när Håkansson i ett inlägg om Hedvall skrivit:
"Ett skrupelfritt kommunalråd!
10 Apr 2014 Det ska skam försöka vara politiskt aktiv i en kommun där kommunalrådet hanterar sanningen oförsiktigt."
 
Man kan väl fråga sig vad som är värst, att hantera sanningen oförsiktigt eller att som Håkansson själv då, medvetet undanhålla sanningen från medborgarna för att själv försöka framstå i en bättre dager?
 
Man kan med rätta undra hur skrupelfri Annika Håkansson känner sig idag?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0