Vänstern satte färg på regionfullmäktige!

Anette Ternstedt (V) hade en interpellation om kroniskt sjuka som inte längre får träna i regionens lokaler sedan det nya rehabvårdvalet infördes. En orimlig situation självklart.
Inte blir det bättre när det inte går att få ett vettigt svar någonstans i beslutskedjan för de drabbade. Högra handen har tydligen ingen aning om vad den vänstra gör i den blågröna sörjan!
Jonas Andersson (FP) ansåg att det var friskvård om kroniskt sjuka skulle få tillgång till gymträning för att förbättra (upprätthålla) sin livssituation. Han borde nog googla på ordet "kroniskt" för att få lite insikt.
Hursomhelst så tänkte han inte verka för några regeländringar i den s.k. kok-boken som styr verksamheten.
Tony Johansson (MP) ansåg att det var det föregående rödgröna styret som var ansvarigt för situationen?????? (Vänsterpartiet har varit emot dessa fördyrande vårdval hela tiden)
Soili Brunberg (också MP) medgav dock att det finns tolkningsproblem i kok-boken och att regelverket skulle behöva ses över, medans folkpartisten Ulrik Hammar slutligen ansåg att "har man den goda viljan är det bara att fortsätta".
Till slut var man dock ganska eniga om att det nog "borde" gå att fortsätta träna även med det reglemente som finns i kok-boken nu. Frågan är om den blågröna sörjan kan/vill (har förmågan att) göra något åt det?
 
Carina Örgård (V) hade en interpellation om VG-regionen tar sitt ansvar enl. barnkonventionen gällande ensamkommande flyktingbarn som ökat kraftigt i antal. Verksamheten som finns i Göteborg klarar inte mer nu.
Som svar på detta började folkpartisten Jonas Andersson svamla om flyktingmottagande generellt och hänvisade till fungerande verksamheter som inte ens tar emot ensamkommande barn, utan enbart vuxna??????
Inte blev det bättre när han sedan hänvisade till en "kommande" utredning.
Denna utredning är redan klar och Carina hade den med sig och visade upp den för honom.
Detta undgick honom tydligen helt för han dristade sig att återigen hänvisa till denna "kommande" utredning som alltså redan finns färdig! Det går bra för den blågröna sörjan (ironi) !
 
Eva Olofsson (V) var uppe i bla. ärendet om detaljbudgeten. Det blev mycket debatt ang det av den blågröna sörjans återinförda effektiviseringskrav på 1% på verksamheterna. Som Eva mycket tydligt påpekade så leder detta krav enbart till att verksamheterna inte på ett långsiktigt homogent sätt kan planera om verksamheten på ett effektivt och långsiktigt hållbart sätt, utan det slutar i anställningsstopp och ryckighet i organisationerna vilket också redan visat sig i NU-sjukvården. Detta inser dock varken Alliansen eller MP. För dem är det "piskan" som är det allena saliggörande verktyget! Alltså precis som det varit genom alla tider med borgarpolitiken (högerpolitiken).
 
När det gällde ärendet "bokslutsdispositioner så "klargjorde" Moderaten Johnny Magnusson att definitionen "eget kapital" i de offentliga verksamheterna egentligen är felaktigt. Det är ju skattepengar som tillhör regionen sa han med anledning av den omorganisation man nu gjort som minskat antalet nämnder. Så allt eget kapital som de tidigare hade togs nu in till regionstyrelsen istället och så får nämnderna klara sig med de nu budgeterade medlen.
"Det är viktigt att terminologin är rätt", sa han.
Undra vad han tycker om terminologin "Arbetarpartiet Moderaterna"?
 
Man känner sig iaf stolt över att vara Vänsterpartist en dag som denna, när våra kompetenta kvinnor satte gubbarna på plats!
De gjorde "min dag" på detta fullmäktigemöte, helt klart!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0