Hörnorna, Villas lycka eller fall?

Villa-Lidköping gick ju som väntat till slutspel trots en säsong med lite grus i maskineriet av olika anledningar.
Nu blir kvartsfinalen en repris på förra årets då Edsbyn återigen väntar på motståndarhalvan. Dock med en väsentlig skillnad och det är att i år har Edsbyn fördel av hemmaplan vid en eventuell avgörande drabbning.
Kan inte sluta att imponeras av detta Edsbyn som ständigt håller toppklass oavsett spelarbyten i truppen. Dessutom är man innovativa och vågar prova nya grepp. I år spelar man med en fyrbackslinje och ett starkare mittfält. Och man har gjort det framgångsrikt. Detta kommer att bli en svår nöt att knäcka för Villa som alltid har svårt att spela bort detta härliga Hälsingegäng från Ovanåkers kommun. Det kommer att krävas en maxprestation för att lyckas.
Vad är det då som krävs? Enligt undertecknad lekman så blir hörnskyttet helt avgörande. Villas hörnskytte har varit fullständigt undermåligt med någon enstaka match som undantag. Man pangar på för kung och fosterland, istället för att sikta in dem under ribban. Resultatet har också varit spridda skurar över, utanför eller (om de trots allt träffat målet) alldeles för låga skott. Utan en markant förbättring av hörnskyttet gissar jag att det kommer att sluta 3-1 i matcher till Edsbyn (i bästa fall). Villa lär behöva göra två hörnmål per match för att ha en chans!
Året undermåliga straffskytte kommenterar jag inte närmare. Men bra har det ju inte varit det heller!
 
Mitt tips med hjärtat blir dock 3-0 i Villafavör i matcher! ;-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Peter Reinhardt

Håller med dig i detta Ove! Tyvärr har ju inte hörnskyttet varit ngt bravurnr hos Villa sedan Loli och de andra skarpskyttarna av samma årskull försvann!

2015-02-12 @ 01:28:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0