Makten framför "Götene(s) Framtid" (GF)?

Föga överraskande blev min motion om att allt skolarbete skall ske under skoltid nerröstad i Götenes kommunfullmäktige. Det har jag inga som helst problem med!
Men när man gör det med direkt lögnaktiga argument så är det störande tycker jag, inte minst ur demokratisk och rättslig synvinkel.
Att-satsen i motionen löd: "Allt skolarbete skall ske under skoltid med pedagogisk ledning."
Anders Månsson (GF) påstod att "vi politiker inte får gå in och detaljstyra i skolarbetet". På min direkta fråga på vilket sätt att-satsen ledde till detta svarade han däremot inte. Det kan jag förstå, för det var ju ett direkt felaktigt påstående av honom. Även Åsa Karlsson (S) påstod att motionen bröt mot skollagen utan att kunna påvisa vad i att-satsen som skulle göra detta. S hade för övrigt i sitt valmanifest ett löfte om "Läxhjälp i skolans regi". Ett löfte som däremot bryter mot skollagen! Hade man lovat att försöka förmå rektorerna att införa läxhjälp i skolans regi hade det däremot varit lagenligt. Och så dristar man sig nu till att påstå att att-satsen i vår motion bryter mot skollagen?????? Inte utan att man undrar hur de fungerar egentligen?
 
Hursomhelst så var det ju inte ett helt oväntat scenario som nu utspelade sig. Därför inledde jag med att yrka på att motionen skulle återremitteras till den nya Barn o Utbildningsnämnden, så att de kunde göra en ordentlig utredning istället för de krystade och felaktiga påståenden som KS byggde sitt beslut på. Detta borde gått att få igenom med S och GF med tanke på deras valmanifest. GF är ju väldigt måna om skolan i sitt manifest.
 
Jag citerar: "Läxpolicy
Läxornas vara eller inte vara debatteras flitigt. För oss är det en självklarhet att läxor ska ges på ett sådant sätt att alla elever har möjlighet att få stöd och hjälp i skolan. För de ämnen som behöver läxor måste skolan ge möjlighet för elever som så behöver, att få stöd i sin läxläsning.
Det är viktigt att skolan i Götene samordnar sin syn på läxor på fritiden och vi kommer därför under mandatperioden att arbeta för att kommunen tar fram en läxpolicy som tar avstamp i modern forskning kring läxornas vara eller inte vara.
 
Först har man ett påstående som överensstämmer med att-satsen i vår motion. Sen föreslår man ett arbete, som enl. Anders Månsson nu, bryter mot skollagen????? Men jag håller med honom. Det de slog i väljarna att de ville göra var alltså att detaljstyra skolans arbete med läxor. Dessutom om man nu ville arbeta med det då, varför röstar de då ner att den nya nämnden får utreda frågan nu?????? Många frågetecken blir det.
 
Ja GF's valmanifest är tydligen ingenting värt när det kommer till konkret politik. Så jag förstår om de kastat det i papperskorgen och börjat inrikta sig på hur man skall lura väljarna i nästa val.
Minns när Evalena Öman (V) ifrågasatte jämställdheten i valberedningens arbete där det var stor majoritet män, ja enbart män på vissa håll i bolagsstyrelserna. Vem gick upp och försvarade detta? Jo Anders Månsson (GF). Då skulle man inte slita ut våra dubbelarbetande kvinnor, var hans argument. Men i valmanifestet står det: "För Götenes Framtid är det viktigt att alla kommunala verksamheter har en så jämn könsfördelning som möjligt. Vi tror att verksamheten i kommunala bolagsstyrelser, kommunala nämnder etc kommer att gynnas av en så jämn könsfördelning som möjligt och kommer verka för detta under kommande mandatperiod."Trovärdighet nolla alltså!
 
Makt korrumperar sägs det. Vad har man "glömt" nästa gång i valmanifestet?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0