(S)om väntat och kanske friskola?

Musikskolan i Götene har tappat 20% av sina elever sedan Salliansen genom att inte agera politiskt lät rektorerna förändra verksamheten negativt.
Att musikskolan skulle minska var ju inte överraskande. Det visade ju kommunens egen utredning på att så skulle bli fallet. När jag frågade Åsa Karlsson (S) om detta blev svaret att: "det kan du ju inte veta säkert".
Att flera andra kommuner som genomfört exakt samma förändring visat att så blir fallet hade kommunledningen tydligen inte tagit reda på trots att man är politiker på heltid.
Att förändra en kommunal verksamhet på detta sätt kräver enl. kommunallagen ett politiskt beslut. I detta fall av KS i Götene. Något sådant har aldrig tagits och därmed är det ett brott mot kommunallagens delegationsordning.
Det visar verkligen på hur svag den politiska ledningen är!
 
Som tur är så har musikskolan kvar sina otroligt engagerade och kunniga musiklärare. Så det finns hopp iaf för framtiden.
 
En sak som kan förändra tillvaron är kanske Broholmsskolan som vill etablera sig även i Götene. Tänk om de tillåter musikskolan att verka under skoltid och kanske även bedriver allt skolarbete på skoltid så att eleverna slipper hemläxor? Ja då kanske man får ta sig en funderare innan man avfärdar den skolan? Men de turerna råder ju inte vi över kommunalt. Men visst är det ett intressant scenario?
 
En bild från dagens Götene?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0