Vänsterpartiet fick rätt igen i Götene!

Barn o ungdomsnämndens ordförande Anders Månsson (GF) sa i NLT den 20 feb att utredningen om framtidens skola i Götene skulle stoppas. Orsaken skulle vara att Broholmsskolan ansökt om att få etablera sig som friskola i kommunen. Detta föranledde kritik från Vänsterpartiet som menade att man istället borde intensifiera utredningen.
För vad skulle kommunen vinna på att vänta? Man borde ju naturligtvis utöka utredningen till att gälla båda tänkbara ev scenario för att vara förberedda.
Nu har det visat sig att Vänsterpartiet fått rätt återigen. Kommunen fortsätter utredningen står det i dagens media. Dock i något långsammare takt (obegripligt nog). Ändå ett litet steg framåt och bättre än tidigare planer.
 
En annan fråga på agendan är fördyringen av Forängsskolans utbyggnation. 2,6 miljoner behöver skjutas till och detta har man nu beslutat om. Var pengarna skall tas vet jag inte och detta är ju något märkligt då vi tillsammans med GF och S förhandlat fram liggande budget. Vi får väl hoppas att de löst frågan utan att det påverkar den budget vi tagit, för de har inte hört av slg gällande förändringar. Men det kanske är någon sorts "ny demokrati" i Götene? Men det klarnar väl tids nog?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0