Kvinnofientliga KD (alliansen+mp?) vill ha samvetsklausul ?

En mycket intressant, viktig och angelägen debatt för alla kvinnor utspelade sig under gårdagens regionfullmäktigemöte.
Det var Karin Engdahl (S) som på ett mycket bra sätt lyfte frågan om samvetsklausul inom vården vilket skulle innebära att man kringgår och urholkar den svenska abortlagstiftningen.
Än allvarligare blir det när när man ser den irritation frågan väckte hos både FP och KD. Att sedan MP går upp till försvar för KD i debatten gör ingenting bättre. Det är tydligt att denna interpellation väcktes i rätt tid.
Jonas Andersson (FP) gjorde klart att FP står bakom den svenska abortlagstiftningen.
Monica Selin (KD) gjorde också klart att KD står bakom den svenska abortlagstiftningen.
Grundproblemet med samvetsklausul nämndes dock inte!
Monika Selin visade sig dock vara för samvetsklausul när debatten fortskred, vilket ni kan se nedan. Det bör vara en sak som regleras mellan arbetsgivaren och arbetstagaren vid anställningstillfället, sa hon.
Ingen från alliansen eller MP tog avstånd från detta och det är detta som är högst oroande. Jag ställde även frågan om samvetsklausulen till Göran Larsson (MP) på fb i går kväll. Svaret uteblev också från honom. Han upprepade bara precis som FP och KD, att MP står bakom den svenska abortlagstiftningen. Varför svarar de inte hur de ser på problemet med samvetsklausulen? Har även MP blivit ett parti som vill förtrycka kvinnor återigen?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna Kelemen

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Ovriga-dokument/Ovrigt-dokument/Samvetsklausul-i-vardutbildnin_GH02Ub601/?text=true

2015-05-14 @ 09:42:03
Postat av: Ove Nordström

Det var 1994 det.

2015-05-15 @ 01:18:21
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0