Stackars Kenth! :-(

På dagens fullmäktige behandlades vår motion om en tydlig policy för att komma tillrätta med pensionsskulden som bara stigit mellan 2006-2014.
Kommunstyrelsens förslag var avslag därför att detta kan skötas inom ramen för befintliga regler.
Man skulle ju kunna tro att vi inte hade några regler mellan 2006-2014 då?
Nåväl, Evalena sa att vi accepterar kommunstyrelsens förslag till beslut och att vi noga kommer att bevaka frågan framledes.
Då var det Kenth Selmossons (S) tur (eller otur, hur man nu ser det) att begära ordet.
Att pensionsskulden stigit i takt med utgifterna till Medeltidens Värld var ju fel enl. honom. Sen började han yra om kommentarer från tidningarnas kommentarsfält där han påstod att jag skulle skrivit att det var 144 miljoner det handlade om. Inget jag kan minnas mig ha skrivit iaf men jag vet att en annan person använde den siffran.
Enl. Kenth var det 64 miljoner det handlade om i ökad pensionsskuld. (64 plus alla AFA pengar o.s.v stämmer ganska bra med kostnaderna för MV). Och anledningen till att pensionsskulden hade ökat berodde på förändrad ränta m.m m.m. Att vi sedan inte klarade av att minska pensionsskulden under dessa år (som MV äventyret höll på) var bara så att vi inte kunde det då??????????
Nej just det och varför, kanske han borde lagt till och ställt iaf sig själv frågan. Pengarna gick ju till MV istället för att det blev överskott i kommunens finanser som kunde betalas av på pensionsskulden!!!!!!!!
Ja den nivån är det på fullmäktige tyvärr. Kommentarsfälten i tidningarna är tydligen en viktig kommunal fråga?
Nästan så jag tycker synd om honom faktiskt. Han verkar lida av "Ove-fobi" eller liknande :-) Får väl hoppas att det är av övergående natur. Något sådant önskar man ju inte ens sin värste ovän att drabbas av, eller hur?
 
Är det inte besynnerligt att det bara tycks vara Götene som drabbats så hårt av externa förutsättningar som inte kommuner själva råder över? Undra hur de andra burit sig åt??????
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0