Rasister nu som då (1931)?

Varför kallar dagens "överhet" arbetare för rasister för att de står upp för kollektivavtal och lika villkor?
Frågan är i allra högsta grad aktuell sedan Kommunistiska Partiet i Malmö lanserat en kampanj till Polska byggnadsarbetare som dumpar lönerna.
"Gå med i facket eller åk hem!"
 
Detta anses idag vara rasistiskt av relativistiska, historielösa identitetspolitiker och kommentarsskrivare. Uppenbart har dessa ställt sig på "överhetens" sida idag mot arbetarnas rättigheter inom ramen för den nyliberala ordning som nu råder i Europa.
 
"Under våren 1931 gick arbetare inom pappersindustrin i Ådalen ut i sympatistrejk, för att stödja sina kamrater vid Marmaverken i Hälsingland som strejkade mot att företaget ville sänka deras löner. Vid den här tiden satte företagen ofta in strejkbrytare för att krossa strejker. Den 13 maj 1931 anlände ett 60-tal strejkbrytare till Ådalen. De skulle användas för att lasta pappersmassa, som arbetarna hade satt i blockad.
Samma dag tågade omkring 500 arbetare till strejkbrytarnas båt och stormade den. Fyra strejkbrytare övermannades och togs med till Kramfors där de avkrävdes löfte om att de skulle åka hem igen. Därefter överlämnades strejkbrytarna till polisen. Men företagen vägrade att dra tillbaka strejkbrytarna. I stället kallades militären in för att skydda dem. Det var inga värnpliktiga som användes, utan anställda soldater."
http://www.adalen1931.se/skotten2.html
 
Hur det alls kan anses rasistiskt att stå upp för arbetarklassens rättigheter säger nog mer om dessa verklighetsfrånvända kritiker än om de som verkligen står upp för arbetarklassen. Dags att alla nyliberala akademiker tänker lite längre än näsan räcker.
Arbetarklassen har varit förlorare i över 30 år. Det är nog nu!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0