Från feminism till moralism?

På 60-70 talet var det vänstervåg och feminism. Feminismen då handlade mycket om fri sex och kvinnors rätt att visa upp sina kroppar. Topless-modet grasserade.
Allt eftersom tiden gått har feminismen alltmer övergått till moraliserande och manshat.
Sexuella skämt är tabu och kvinnor ska absolut inte visa sina kroppar då de isf anses exploaterade av patriarkatet. Men förtryck genom religiös islamism försvaras. Då anses det själv-valt att kvinnor tvingas skyla sig till oigenkännlighet. Och hedersförtryck jämställs med patriarkalt förtryck generellt. Man hävdar t.o.m nu att det är det västerländska patriarkatets förtryck som tvingar kvinnor här att inte skyla sig.
Ja det är en märklig samhällsutveckling man fått uppleva från då till nu. Undra på att dagens ungdomar blir villrådiga och mår dåligt. Nu får de ju inte ens kallas pojke och flicka på dagis. Tydligen ska det naturliga motverkas på alla sätt och vis för att ingen ska känna sig kränkt, istället för att bejaka de naturliga avvikelser som kan förekomma och acceptera dem som de är. Naturen är inte perfekt. Det är inte människor heller eftersom vi är en del av denna natur.
För mycket och för lite skämmer allt, var ett talesätt jag fick lära mig under uppväxten. Kloka ord tycker jag, som borde få betydligt mer genomslag i dagens alltmer polariserade samhälle!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0